lauantai 6. syyskuuta 2014

Toinen koulupäivä

Eilen oli toinen päivä orientaatiopäivä. Tuntuu, että kahden päivän aikana ehti tapahtua niin paljon, että en edes muista mitä tapahtui milloinkin. Toisen päivän alustava ohjelma oli kuitenkin käytännön asioiden järkkäilyä koululla klo8.30-18. Sovittiin kahden saksalaisen tytön kanssa, että mennään koululle samaa matkaa vasta 9.30, koska ensimmäisestä päivästä viisastuneina arvailtiin, että kaikki alkaa kuitenkin myöhässä. Treffattiin metroasemalla ja otettiin siitä bussi kampuksen kirjastolle. Jatkettiin tästä matkaa kävellen oikeaan tiedekuntaan, kun kampusbussit eivät vielä liikennöineet tällä viikolla, ainakaan kovin usein. Vaikka saavuttiin paikalle tunnin myöhässä, ei jääty mistään paitsi. Jouduttiin itseasiassa odottelemaan puoli tuntia ennen ohjelman alkua ja aamupalaakin oli vielä tarjolla (malesialaista hodaria eli nakki jonkun leivitetyn taikinan sisällä, oli itseasiassa hyvää!) Kuunneltiin luentosalissa selostusta viisumeista, koulun sähköisistä järjestelmistä ja turvallisuudesta. Tän jälkeen mentiin avaamaan koulun sähköpostit ja sain selville, että neljä kuudesta valitsemastani kurssista on peruttu.. Helsingin yliopiston apurahan saaminen vaatii 13 malesialaista opintopistettä, joten täytyy etsiä uusia kursseja tilalle.

Valitsemani kurssit, joista oli jo hyväksyntä, mutta taas menee suunnitelmat uusiksi :D

Parin tunnin tauon aikana ohjelmasta lähdettiin taas etsimään kämppiä. Saksalaiset tytöt ovat soitelleet eri välittäjiä läpi ja yrittäneet järkätä tapaamisia ja asuntonäyttöjä. Etsitään tällä hetkellä siis asuntoa kahden saksalaisen tytön ja yhden sveitsiläisen jätkän kanssa. Otettiin taksi Pantai Hill Parkiin, kampuksen lähellä olevalle alueelle, ja käytiin kyselemässä talojen respoista, jos heiltä löytyisi vapaita asuntoja (yksi saksalainen oli löytänyt asuntonsa näin). Valitettavasti tarjolla olevissa asunnoissa oli vain yksi tai kaksi makkaria.

Tällainen talonyhtiö kelpais :D Harmi ettei tärpännyt

Hikisen kiertelyn, välittäjille soittelun ja sateen jälkeen palattiin taas taksilla koululle. Ohjelmassa oli opiskelijaksi rekistöröinti tms.: käytävällä oli 6 pöytää, jossa selvitettiin esim. viisumia, vakuutusta, kursseja, terveystakastusilmottautumista yms. Istuimme kaikki ensin luentosalissa, ja käytävälle mentiin järjestyksessä noin 15 hengen ryhmissä. Kaikki muut joutuivat siis odottamaan sen aikaa kun muut hoitivat asioitaan.. Istuttiin vielä juuri toisella puolella salia, joten oltaisiin jouduttu odottamaan noin 200 ihmisen rekisteröinti, joten päätettiin olla ilkeitä ja livahtaa käytävälle ensimmäisten mukana. Jonotteluun meni silti aikaa ja kävi sääliksi niitä, jotka kiltisti odottivat salissa varmaan pari tuntia. Meille jaetiin muutamat tärkeät paperit, allekirjoitimme muutaman nimilistan (yli 300 vaihtaria listoissa, eikä nimet olleet missään järjestyksessä) ja saimme orientaatiobagin, joka sisälsi muistikirjan, sateenvarjon ja paidan. Tämä tapahtuma oli järjestetty taas niin malesialaiseen tyyliin. Jokaisessa kuudessa pöydässä selitettiin samat asiat jokaiselle erikseen. Saman asian olisi voinut paremmin organisamoilla hoitaa tunnissa, kun nyt siihen oli varattu 3h.

Onneksi tajuttiin olla jäämättä odottelemaan, koska jono kertyi aikamoisen pitkäksi meidän jälkeen

Tällaiset hienot paidan saatiin, pitäskö alkaa käyttämään koulussa?:D

Orientaation jälkeen lähettiin vielä katsomaan yhtä asuntoa, vähän eri suunnalta kun aiempia. Sateessa paikalle päästyämme saimme todeta, että kiinalainen välittäjä oli ymmärtänyt väärin, mitä etsimme. Hän esitteli meille kaksi yksiötä :D Turha reissu siis. Rakennus ja huoneistot vaikuttivat kyllä kivoilta, mutta alue oli hieman rupuisempaa, joten sinäänsä ihan sama mitä kämppiä käytiin katsastamassa, kun kukaan ei sinne olisi välttämättä halunnut muuttaa :D

Tässäkin talonyhtiössä ihan mukavat maisemat

Tän jälkeen lähettiin kaikki hostelleille ja muut päättivät lähteä vielä illalla juhlimaan, mutta itse jäin nukkumaan, koska olo oli vähän kipeä. Flunssaa pukkaa ja ilmastoidussa huoneessa nukkuminen ei auta asiaa. Nyt viikonlopun suunnitelmissa onkin parannella itseni ennen ensi viikkoa. Ens maanantaina on terveystarkastus ja pitää käydä koululla maksamassa rekisteröintimaksu ($111), ja kurssitkin alkavat, joten tärkeä viikko edessä. Myös viisumiasia pitäisi saada eteenpäin. Seuraavat kaks viikkoa on muuten add/drop -viikkoja, joiden aikana on mahdollista vaihtaa kursseja. Jos jollekkin kurssille haluaa päästä mukaan, on käytävä ensimmäisellä luennolla ja pyydettävä luennoitsijalta lupaa osallistua kurssille ja viedä hänen allekirjoituksensa dekaanille. Mielenkiintoista säätämistä siis tiedossa :D

Koulun alku on osoittanut selkeitä kulttuurieroja Malesian ja Suomen välillä. Täällä asiat eivät hoidu samalla tavalla kun kotona, joten on vain asennoiduttava oikein. Täällä on turha odottaa aikataulujen olevan pitäviä. On myös normaalia, että kuittaat neljä samanlaista nimilistaa, tietämättä oikeestaan, että miksi. Orientaatioista ei irronnut hirveesti mitään uutta tietoa. Koulun sähköpostiin rekisteröityminen onnistui vai noin puolella porukasta. Kokonaan skannattu passi, joka on liitetty koulun sähköiseen järjestelmään pitää tulostaa kokonaisuudessaan ja lähettää uudestaan johonkin. Melkein jokaiseen paperiin tarvitsee passikuvan, mistä ei ole mainittu etukäteen missään (passikuvat hostellilla) ja osa papereista olisi pitänyt palauttaa samantien. Ensimmäisenä päivänä mainostettiin, että $50 visa fee on ainut maksu ja seuraavana päivänä ilmoitettiin terveystarkastuksen ja rekisteröinnin olevan myös maksullisia. Täällä kaikki on melko hidasta ja huonosti organisoitua, joten pakko oppia ottamaan rauhallisemmin ja olemaan stressaamatta mistään. Loppujen lopuksi kaikki kuitenkin järjestyy jollain tavalla. Vaikka oma kärsivällisyys ei meinaa vielä riittää tähän hitaaseen tahtiin, huomaan kyllä jo itseni ottavan kaiken paljon rennommin kuin Suomessa. No stress!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti