lauantai 6. syyskuuta 2014

Ensimmäinen koulupäivä

Kirjoitettu to 4.9.

Tänään torstaina alkoi koulun orientaatio. Paikalla piti olla klo9, paikkana 10th Residental College, eli vaihtareiden asuntola. Kampus on iso ja GoogleMaps ei tunnista eri rakennuksia. Löysin netistä kampuksen kartan, mutta se oli yksinkertaistettu piirrosversio, joten todellisuuden hahmottaminen oli hieman haastavaa. Reittiohjeita perille en netistä löytänyt. Ihme kyllä en jännittänyt koulun alkua pahemmin, tää mun stressittömyys siis jatkuu. Sain siis nukuttua edellisenä yönä hyvin. Lähdin hostellilta 7.45 ja otin LRT:n Universiti-asemalle (metromatka n.10min). Tiesin, että metro vie vain kampuksen läheisyyteen, joten matkaa olisi jatkettava vielä bussilla tai taksilla. Kysyin joltain paikalliselta neuvoa oikealle rakennukselle ja hän suositteli pysäkillä olevaa bussia. Kysyin kuskilta meneekö bussi 10th Collegelle ja kuulemma menee. Pyysin kuskia pysähtymään oikealla pysäkillä ja hetken päästä hän jo huitoikin, että olisi aika jäädä. GoogleMapsia seuraillessani tiesin olevani täysin väärällä suunnalla, koska kartasta päätellen kyseinen rakennus sijaitsee aivan kampuksen pohjoisosassa, kun taas tämä bussipysäkki oli kampuksen länsireunalla. Joku samalla pysäkillä jäänyt nainen kyseli mihin olin menossa, ja hän suositteli ottamaan taksin perille. Päätin kuitenkin kävellä, kun taksia ei näkynyt, ja tiesin mihin suuntaan olin menossa. Kävelymatkaa kertyi vähän yli 20min. Vaikka aurinko ei vielä kunnolla paistanut, ymmärsin hyvin miksi kukaan ei kävele kampuksella. Hiki virtasi heti ensimmäisen askeleen jälkeen.

Kävelyä kampuksen kuumuudessa

Löysin lopulta suhteellisen helposti perille. Olin vaihtareista melkein ensimmäisenä paikalla, puol ysin maissa. Hetken päästä paikalle tuli kolme saksalaista, joiden kanssa menin odottamaan ohjelman alkamista. Ensimmäisenä meille tarjottiin aamupala, mihin kuului annos spaghettia, omena ja vesipullo :D Kenelläkään ei tainnut olla kauhea nälkä vielä tässä vaiheessa. Porukkaa alkoi kertyä lisää, ja lopulta paikalla oli noin 30 eurooppalaista (minä, yksi sveitsiläinen, 4 tanskalaista, pari tsekkiläistä, pari saksankielistä itävaltalaista, virostakin kai joku ja varmaan loput saksalaisia) ja paljon aasialaisia. Eurooppalaisia oli ehkä 1/10 porukasta ellei vähemmänkin. Aamiaisen jälkeen vaihtokoordinaattori ja tutorit esittäytyivät. Malesialaisesta aksentista oli ainakin mikrofonin kautta todella vaikea saada selvää. Tämän jälkeen meidät jaettiin 10 hengen tutorryhmiin. Omassa ryhmässäni oli tämä yks ranskaa puhuva sveitsiläinen ja loput puhuivat saksaa, tutorina oli mukava kiinalaistaustainen tyttö. Ehkä hieman tässä vaiheessa ärsytti tämä saksaylivoima, koska kuten arvata saattaa suurin osa porukasta puhui keskenään saksaa. Onneksi kuitenkin jotkut tajusivat puhua englantia, ja tutor oli kovin ymmärtäväinen meitä paria kohtaan, jotka ei pysynyt kärryillä muiden jutuista.

Lähdettiin tutustumaan kampukseen kävellen. Käytiin läpi eri tiedekunnat ja ruokapaikat, kirjasto, bussipysäkit yms. Kiertely oli muuten ihan mukavaa, mutta kaikki näyttivät niin kärsiviltä aamupäivän auringosta ja kuumudesta. Kirjasto vaikutti ainakin näin alkuun mukavalta paikalta, koska siellä oli ilmastointi;) Käytiin muuten kirjastolla vessassa, ja yllätys yllätys kaksi kolmesta vessasta oli näitä reikä lattiassa -tyyppisiä, ja paperia ei ollut missään. Onneksi muut olivat varustauneet nenäliinojen kanssa. Omat vessapaperit siis ens kerralla mukaan :D

Klo12 maissa kierros oli ohi, ja lyöttäydyin parin saksalaisen tytön seuraan ja jaettiin taksi metroasemalle (4RM). Tyttöjen hostelli on yhden pysäkin päästä omastani. Tytöt itseasiassa etsivät kahden tai kolmen huoneen asuntoa, joten sovittiin, että voidaan etsiä yhdessä. Toivottavasti löydettäisiin joku hyvä, olis ihana päästä täältä hostellista omaan kotiin. Ostin muuten vihdoin ja viimeinen metrokortin (20RM, arvoa tästä 15RM eli itse kortti maksoi 5RM), joten voin vaan vilauttaa sitä porteilla eikä tarvise erikseen ostaa kertalippuja. Matkalla hostellille nappasin viereisestä ravintolasta kokeiluna take-awayna kanaa ja nuudelia. Nuudelit taidettiin valmistaa alusta asti itse. Ruoka pakattiin muovipussiin, kana ja nuudelit toiseen, liemi toiseen. Kippasin koko komeuden hostellilla lautaselle ja pettymykseni jouduin toteamaan, ettei ruoka ollut niin hyvää kun mihin täällä on tottunut. Noh tulipahan ainakin kokeiltua:)

Siinä se ruoka valmistuu

Paikallista take-awayta


Jottei koulun alku olisi liian lepsu, tänään illalla klo18-22 oli vielä tervetuliaisseremonia kampuksella. Ohjelmassa oli illallinen (riisiruokaa + päärynä), kampuksen sääntöjen esittely, eri maalaisten vaihtareiden esittely (kaikkien piti nousta oman maansa kohdalla ylös, olin ainut suomalainen ja sain kuulla kunniaa maailman parhaasta koulujärjestelmästä Suomessa), pari puhetta, joihin sisälty mm. Malesian kansallislaulu ja muutama muu YouTube-video ja lopuksi oli selfieiden aika (only in Asia). Paikalliset ovat tosi iloisia ja hymyileväisiä ja puheet olivat oikeastaan tosi hyviä, vaikka seremonian olisikin voinut tiivistää kolmasosaan ajasta.

Kampuksella vastaan tuli apinoita! Kuvasta löytyy ainakin kolme kaveria

Kirjasin muistiin kampuksen/asuntoloiden sääntöjä, koska ne kuulostavat omaan korvaan hauskoilta, ehkä vähän eri meininki mihin on tottunut:

  • Pyykkejä ei saa kuivattaa sisällä
  • Ei lemmikkejä
  • Valot ja tuuletin sammutettava aina huoneesta poistuttaessa
  • Ei tupakointia koko kampusalueella
  • Huoneisiin ei ulkopuolisia (pari minuuttia on ok, yli tunti ei)
  • Alkoholia ei saa juoda eikä säilyttää kampuksella
  • Possunliha kielletty koko kampuksella
  • Huoneisiin pitää päästä tekemään tarkastuksia mihin aikaan päivästä tahansa
  • Ei eri sukupuolen edustajia samaan huoneeseen/blockiin
  • Huoneet oltava aina siisit
  • Huoneissa ei saa pitää tv:tä, silitysrautaa, leivänpaahdinta, riisikeitintä yms.
  • Ei epäilyttävää läheisyyttä toisen sukupuolen kanssa
  • Käteistä ei saa säilyttää huoneissa
  • Vedä vessa

Tän takia suurin osa eurooppalaisista vaihtareista asuu kampuksen ulkopuolella :D Kampuksella on myös tiukat pukeutumissäännöt, jotka pätevät erityisesti kirjastossa ja luennoilla. Polvet ja olkapäät on oltava aina peitettynä, miehillä oltava aina pitkät housut. Myös muun muassa tiukat housut, läpikuultavat paidat, oudot hiukset ja flipflopit on kiellettyjä ja kampuksen pooleilla ei saa käyttää bikineitä :D Ensimmäinen päivä koululla meni hyvin. Tietysti kaikki on omalla tavallaan erilaista, mutta loppupeleissä koulunkäynti on koulunkäyntiä täälläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti