tiistai 23. syyskuuta 2014

Asuntoesittely

Muutin tänne Kuala Lumpuriin ilman tietoa tulevasta asunnosta, koska olin lukenut, että asunnon hankkiminen onnistuu parhaiten paikan päällä. Menin yliopistolle orientaatioon yksin ja löysin sieltä nykyiset kämppikseni heti ekan päivän lopuksi. Lyöttäydyin kahden saksalaisen tytön seuraan ja saatiin vahvistukseksi vielä yksi sveitsiläinen poika. Tytöt olivat etsineet asuntoa netistä (iBilik.my ja iProperty.com) ja hankkineet välittäjien puhelinnumeroita. Kulutimme viikon soitellen välittäjiä läpi, kävimme kyselemessä asuntoja muutaman hotellin respasta (jotkut hotellit tarjoavat pidempiaikaista majoitusta) ja kävimme muutamassa asuntonäytössä. Löysimme nykyisen asuntomme viikon päästä ensimmäisestä koulupäivästä ja muutimme sisään heti parin päivän sisään.

Asuntomme sijaitsee Pantai Panoramassa, Bangar South -alueella, 10min kävelymatkan päässä Universiti LRT-asemasta (LRT:llä KLCC:iin n.20min). LRT-asemalta menee myös bussi UM:n kampukselle (5min) ja kotiinpäin tullessa pysäkki on lähempänä. Alueella on paljon asuntoja, ravintoloita (kalliimpia ja halvempia) ja suhteellisen läheltä löytyy myös kunnon ruokakauppa. Tällä suunnalla asuu suht paljon vaihtareita, koska matka koululle on lyhyt. Suurin ongelma asuinalueessa on se, että talonyhtiö sijaitsee kukkulalla :D Kotiin joutuu siis kävelemään aikamoisen ylämäen, joten hiki virtaa aina kotiin tullessa.

Rakennuksessamme (Block 3) on pooli, Mini Mart -ruokakauppa, maksullinen kuntosali ja alakerrassa taitaa olla myös kahvila, joka tosin palvelee aika harvoin. Block1:sta löytyy ilmainen kuntosali ja ravintola, jossa on ilmainen wifi. Talonyhtiössä on myös 24h vartiointi, joten pääportista tullaan sisään aina avainkortilla ja hissi toimii myös ainoastaan korttia näyttämällä. 

Näkymä mun ikkunasta part1

Näkymä mun ikkunasta part2

Näkymä mun ikkunasta part3

Poolilta

Asunnossamme on 3 makuuhuonetta (tytöt jakavat isoimman makkarin), keittiö, olkkari ja 2 kylppäriä. Asunto on täysin kalustettu, joka huoneesta löytyy ilmastointi ja vuokra on yhteensä 3700RM/885e/kk eli 221e per lärvi. Vuokraan sisältyy vesi, mutta sähkö maksetaan erikseen. Kaasusta en oo nyt ihan varma, täytetään lieden kaasupullo varmaan omalla kustannuksella, jos se ehtii tyhjentyä :D Wifiä meillä ei vieläkään ole. Vuokravakuus oli 2,5kk vuokra (joka siis saadaan tietty takaisin) ja tän lisäks maksettiin 350RM/84e välityskustannuksia välittäjälle. Nää maksettiin käteisellä, kuten myös ensimmäisen kuun vuokra. Loput vuokrat saa kai maksaa joko käteisellä tai tilisiirrolla.

Mun huone

Vaatekaappikin löytyy

Käytävällä oleva vessa

Keittiö, jonka vierestä löytyy pikkuparveke pesukoneelle. Leivänpaahdin, vedenkeitin, astiat yms. ollaan ostettu itse

Pesukone

Näkymä ulko-ovelta, keittiö tossa oikealla puolella

Partsin suunnalta kuvattu olkkari. Toinen tytöistä on punkannut alkuun sohvalla, kun toisen poikaystävä on täällä käymässä

Parveke, joka toimii pitkälti pyykinkuivaushuoneena

Tyttöjen huoneen yhteydessä on toinen kylppäri ja partsi, mutta en viittinyt kuvailla muiden huoneissa :D Ollaan viihdytty täällä hyvin. Vaikka välillä ylämäkeen kiipeäminen tai vaikkapa hitaasti 17. kerrokseen täyttyvä vessan vesisäiliö saattaakin ärsyttää, kompensoi pooli ja näkymä ikkunasta pieniä heikkouksia aika hyvin :D Hinta-laatu-suhteeltaan hyvä asunto ja vaikka alunperin olisin halunnut muuttaa johonkin keskustan läheisyyteen, on tämä sijaintikin ihan hyvä koulua ja LRT:tä ajatellen.

Iltanäkymä mun ikkunasta. Aina saa mennä tyytyväisenä nukkumaan, kun ensin kurkkaa ikkunasta ulos.

2 kommenttia:

  1. Jaahas, edellinen kommentti katosi taivaan tuuliin (kun pitää ENSIN valita millä profiililla kirjoittaa)

    Mutta olin sanomassa että kiitos hyvistä vinkeistä! Ja ihanalta näyttää. Itsekin olen katsonut tuota taloa mahdollisena kohteena, mutta vielä ei ole päätöksiä tehty.

    Vinkkinä sinulle https://www.facebook.com/groups/278614948867976/ ryhmä joka on Malesiassa asuville suomalaisille. Sieltäkin saa hyviä vinkkejä mm takseihin ja vesipulloihin liittyen (ymmärsin että niitä isoja voi saada ihan ovelle asti toimitettuna). Se ryhmä on ehkä vähän enemmän expat kun opiskelija, mutta voit itse vilkaista.

    VastaaPoista
  2. Hyva jos vinkeista on jotain hyotya:) Kiitos linkista, pitaakin tsekata!

    VastaaPoista