maanantai 1. joulukuuta 2014

Melaka

Jotta saan tästä blogista vähän sekavamman, kirjoitan tähän väliin reaaliaikasesti viimeisimmästä reissusta ja palaan myöhemmin aikaisempiin :D Lähdettiin edellisviikon perjantaina jenkin kanssa kahdestaan Melakaan (malaijiksi Melaka, suomeksi Malakka, englanniksi Malacca, mutta jotenkin toi Melaka kuulostaa parhaalta:D), parin tunnin ajomatkan päässä olevaan historialliseen pikkukaupunkiin. Vietettiin siellä yks ilta, yö ja seuraava kokonainen päivä ja oli tosi onnistunut reissu vaikkei paikka ehkä mikään hurjan erikoinen ollutkaan. Bussi yhteensuntaan maksoi vain RM10/2,5e. Paikan päällä vaihdettiin vielä paikallisbussiin, joka vei keskustaan noin vartissa. Majoituttiin Kawan Kawan hostellissa, joka oli ihan perus siisti hyvällä sijainnilla. Ekana iltana pyörittiin Jonker Streetin night marketilla, joka oli vaan yhden kadun päässä meidän hostellista, ja syötiin siellä illallinen katukojuista. Paikka oli ehkä vähän turhan turistirysä, vaikka kiva fiilis siellä olikin. Päästiin myös ihailemaan kovin aasialaista meininkiä, nimittäin kadunkulmassa oli iso lava, jossa kiinalaiset papat veti karaokea suhteellisen isolle yleisölle. Tanssimoovit ja kaikki.. Night marketin jälkeen käveltiin jokivartta pitkin rantaan päin, josta yritettiin löytää läheisellä (teko)saarella sijaitseva magee moskeija (googlaa malacca straits mosque), mutta paikkaa ei näkynyt rannasta ja silta näytti olevan kartan mukaan turhan kaukana. Jäi siis meidän harmiksemme näkemättä kyseinen moskeija. Sää Melakassa oli jotenkin todella kuuma ja kostea. Illallakin sai hikoilla enemmän kun täällä KL:ssa normaalisti. Siispä jäätelöt kadulta kouraan ja sen jälkeen väsyneinä nukkumaan.

Melakan tunnusmerkki: party-riksat

Ja tietysti Hello Kittyä joka paikassa

Melaka River

Seuraavana päivänä nukuttiin aika pitkään ja check outin jälkeen lähettiin lähistölle syömään aamupalaa. Päädyttiin sympaattisen persoonalliseen kahvilaan, joka oli melko hintava, mutta oli kyllä sen rahan arvoinen. Ei oltu tehty mitään taustatutkimusta koko kaupungista (hups), joten pikainen googlettelu ja löydettiin pari kohdetta, jotka haluttiin nähdä. Ensimmäisenä katsastamaan lähellä oleva Cheng Hoon Teng -temppeli, joka on Malesian vanhin buddhalainen temppeli. Muutaman temppelin nähneenä ei mitenkään erikoinen. Sen jälkeen käytiin kattomassa puolestaan Malesian yksi vanhimmista moskeijoista, Kampung Kling. Kierrettiin paikka ympäri eikä viittitty kysyä sisäänpääsyä, kun näytti olevan just rukousaika. Kyseinen moskeija ei näyttänyt edes vanhalta, joten ei kovin erikoinen tämäkään :D Seuraavana etappina Christ Church ja kukkulan päällä sijaitseva St. Paul's Church. Kukkulalla oli ihan järkyttävän kuuma auringonpaisteessa. Siellä oli meneillään joku taidetapahtuma ja saatiin ihailla superoutoa performanssitaidetta :D

Iced kopi eli jääkahvi ja banana pancake nam!

Mainitsinko jo että Hello Kittyä oli joka puolella? ;D

Tästä meidän hostellin vierestä sijaitsevasta moskeijasta tais kajahtaa rukouskutsu aikomoisella volyymillä aamuviideltä. Ei naurattanut :D


Cheng Hoon Ten -temppeli

Kampung Kling -moskeija

Time Square, tai niin sitä ainakin kutsuttiin

Kukkulalla

Ja näkymä toiseen suuntaan samalta kukkulalta

St. Paul's Chuch ja jotain taidejuttuja meneillään

Samainen kirkko

Tuolla kukkulalla törmättiin yhteen saksalaiseen poikaan, joka nähtiin tulomatkalla bussiasemalla saksalaisessa porukassa (aina yhtä hauskaa arvailla mistä länkkärit on kotoisin ja täällä ne on melkeen aina saksalaisia). Tää poika tuli juttelemaan ja jenkki tietysti rupes innokkaana juttelemaan takasin. Poika päätti sitten lyöttäytyä meidän joukkoon, kun oli kyllästynyt niihin muihin saksalaisiin, joihin oli törmännyt Singaporessa ennen Melakaan tuloa. Mä meinasin ihan totaalisesti ärsyyntyä tästä kolmannesta pyörästä, kun oisin halunnu viettää aikaa kahestaan (:D), mutta lopulta tyyppi oli mukava ja oli hauskaa kertoa turistille mitä kaikkea tiedetään Malesiasta. Yllättävän paljonhan sitä juttua riitti. Pienen kiertelyn ja ruokapaikan ettimisen, lounaan ja hostellilta kamojen hakemisen jälkeen lähettiin kolmistaan takasin KL:iin. Ei oltu varattu bussilippuja etukäteen, mikä oli kätevää, koska pystyttiin ostamaan liput vaan seuraavaan bussiin niin ei tarvinnut odotella ollenkaan. Busseja kun tolla välillä liikkuu suhteellisen usein, niin etukäteen ostaminen ei oo mitenkään pakollista tai edes suositeltavaakaan. Kahden tunnin matkaan upposi takas tullessa kolme tuntia, kun motarilla tais olla kolme kolaria. Illalla uni maistui:)

Haahuiltiin näissä maisemissa etsien ruokaa

Kaiken kaikkiaan Melaka on pieni historiaa täynnä oleva kaupunki, jossa on helppo liikkua, kun etäisyydet on niin lyhyet joka paikkaan. Ilman sen suurempia suunnitelmia kaupunki oli sympaattinen, mutta ehkä vähän tylsä, tosin näkemisen arvoinen ja täydellinen tollaselle päivä/yhenyönreissulle. Jos on kiinnostunut perehtymään paikan historiaan, saa kaupungista varmasti paljon enemmän irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti